Brownies!
Satu lagi
fenomena dalam dunia bakeri. Kudapan
yang mempunyai tekstur di antara kek dan biskut. Seleksi
brownies boleh dipelbagaikan mengikut kreativiti. Bagi penggemar coklat, brownies pasti menjadi
pilihan.
BAHAN-BAHAN:
BAHAN A
250g mentega
250g coklat
BAHAN B
4 biji telur
200g gula
1 camt esen vanilla
BAHAN C
180 tepung naik sendiri
80g serbuk koko
100g Gajus(dipanggang dan dicincang)
50g Badam (dipanggang dan dicincang)
CARA:
1.
Cairkan bahan A.
2.
Pukul bahan B sehingga kembang.
Masukkan bahan A dan pukul sehingga berkilat.
3.
Kaup balikkan bahan C.
4.
Tuang dalam dulang brownie 8” X 8”
dan bakar 180°C selama 20-30 minit.
5.
Angkat dan sejukkan. Boleh dihias mengikut kreativiti
masing-masing.
6.
Enak juga brownie ini dihidangkan
bersama aiskrim vanilla.
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment